Het Keltische Huwelijk: Ook wel Handfasting genoemd.

Het huwelijk is een grote en belangrijke stap in elk mensenleven, omdat je met twee samen het besluit genomen hebt dat je voortaan je leven met elkaar wil delen. Het zal immers het verloop van je verdere leven grotendeels bepalen, en ook dat van jouw partner. Dit is een belofte die je bereid bent te maken naar elkaar toe, op de dag van je huwelijk.

Een Handfasting is een Keltisch huwelijk, dat veelal wordt uitgevoerd door een "Druïde" (dit is een Keltische priester). Op de volgende pagina's trachten ik toe te lichten waarover het gaat en hoe het in elkaar zit, maar niets gaat boven een persoonlijk contact. Om die reden is het dan ook van belang dat we elkaar vooraf eerst een keer ontmoeten, om nader kennis te maken en het geheel te overlopen en toe te lichten.

Indien je nog vragen hebt of een afspraak wenst te maken voor een verdere bespreking,

aarzel dan niet en neem contact met ons op via het contactformulier.

Alvast veel succes met het plannen van je huwelijksdag!

Het huwelijk is eigenlijk een "ceremonie" waarin je de geloften voor elkaar bevestigt. En al snel zal je merken dat er een hele waaier aan mogelijkheden bestaat waaruit je kan kiezen, om hier vorm aan te geven. De meest traditionele manier van huwen is uiteraard voor de burgerlijke stand en/of in Kerk, maar niet iedereen heeft hier een voorkeur voor. Op dat moment gaan mensen dan op zoek naar alternatieven, waarbij de zogenaamde "Handfasting" mogelijk een uitkomst biedt.